Viaplays rekapitaliseringsprogram genomfört

Mediebolaget Viaplay Group har genomfört det omfattande rekapitaliseringsprogram som presenterades den 1 december 2023.
Viaplays rekapitaliseringsprogram genomfört - Viaplay
Foto: Viaplay

Det framgår av ett pressmeddelande.

Programmet har innefattat en kapitalanskaffning om 4 miljarder kronor, bestående av en riktad nyemission om 3,1 miljarder kronor och en företrädesemission om 0,9 miljarder kronor, en nedskrivning av befintliga skuldförpliktelser om 2 miljarder kronor, varav 0,5 miljarder kronor har omvandlats till aktier en ändring och förlängning av befintliga bank- och obligationsåtaganden om totalt 14,6 miljarder kronor.

Efter dessa åtgärder är genomförda kommer Groupe Canal+ och PPF, som båda tecknade aktier i företrädesemissionen och den riktade emissionen, att öka sina ägarandelar till 29,33 procent för Groupe Canal+ och 29,29 procent för PPF.

Nettolikviden om 3,6 miljarder från företrädesemissionen och den riktade emissionen, efter kostnader om 0,4 miljarder relaterade till rekapitaliseringsprogrammet, kommer att användas för att återbetala den utnyttjade revolverande kreditfaciliteten, 3,4 miljarder kronor efter nedskrivningen och för att finansiera koncernens löpande verksamhet.

Antalet utestående aktier i Viaplay kommer öka från 79,12 miljoner till 4,58 miljarder aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco