Wall Street vände upp i sluthandeln

USA-börserna steg under den avslutande handeln på tisdagskvällen.

Optimism kring att en överenskommelse mellan Grekland och dess långivare kan nås gav stöd åt amerikanska börser, som i övrigt fokuserade på svag statisk vilket gjorde att Wall Street inte avancerade i samma omfattning som europeiska börser.

Amerikanska räntor steg och dollarn stärkes efter att signaler om en första räntehöjning från Federal Reserve kan komma i september.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average hade vid stängningen stigit 0,1 procent till 18.144. Det bredare indexet S&P 500 var upp med 0,1 procent till 2.124 och tekniktunga Nasdaq Composite steg 0,1 procent till 5.160 som därmed stängde på all-time high.

Räntan på den tioåriga obligationen var upp med 4 punkter till 2,41 procent samtidigt som trettioårsräntan sjönk 4 punkter till 3,20 procent.

Inga konkreta nyheter har meddelats kring skuldförhandlingarna mellan Grekland och dess internationella långivare. Marknaden inväntar istället onsdagens möte då EMU:s finansministrar planerar att träffas med målet att nå en slutgiltig överenskommelse.

Den amerikanska centralbanksledamoten Jerome Powell bedömer att förhållandena väntas vara sådana att Federal Reserve kommer att höja styrräntan i september samt att en andra höjning kommer att ske i december vilket stärkte dollarn.

I statistikväg uppgick Markits preliminära inköpschefsindex för tillverkningssektorn i USA till 53,4 vilket var lägre än förväntningarna som låg på 54,2.

Orderingången över varaktiga varor sjönk med 1,8 procent under maj jämfört med april. Det kan jämföras med marknadens förväntningar som låg på en nedgång om 0,6 procent.

Huspriserna i USA steg med 0,3 procent i april jämfört med månaden innan, enligt statistik från FHFA, Federal Housing Finance Agency. Analytikerna hade räknat med en uppgång på 0,5 procent.

Bland bolagen rapporterade Blackberry sämre siffror för det första kvartalet än väntat med minskad försäljning av smartphones som bidragande orsak. I samband med rapporten meddelade Blackberry att man tecknat ett avtal med Cisco som innebär licensintäkter för bolaget. Blackberry noterades 3,9 procent lägre och Cisco var ned 0,6 procent.

Darden Restaurants steg 0,53 procent efter att ha rapporterat kvartalssiffror som slog analytikernas förväntningar. I samband med presentationen av kvartalssiffror, tillkännagav bolaget att man har planer på att avyttra en del av sina fastighetstillgångar för att bilda ett fastighetsbolag.

Sonic redovisade ökad vinst och kom med ljusare prognoser för innevarande år när de rapporterade för det tredje kvartalet. Dock missade rapporten analytikernas förväntningar vilket fick aktien på fall som rasade med 10,5 procent.

Telekomsektorn var dagens bästa där AT&T utmärkte sig genom att avancera 2,6 procent efter att UBS höjde sin riktkurs till köp från tidigare neutral.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.