Warren Buffett köper grekisk ö

Miljardären tillika investerargurun Warren Buffett har tillsammans med den italienske miljonären Alessandro Proto köpt en grekisk ö.

Warren Buffett och Alessandro Proto har tillsammans köpt ön St Thomas för 15 miljoner euro. Det rapporterar flera medier, bland dem Greek Reporter och Shanghai Daily.

Ön är 1,2 kvadratkilometer stor och ligger i den Saroniska bukten nordväst om ön Egina.

St Thomas är helt obebodd och Buffett och Proto sägs ha planer på att bygga fastigheter på ön.

Efter att artikeln publicerats har Warren Buffett gått ut och dementerat uppgifterna om köpet. Protos bolag hävdar nu att han har misstolkats och att han aldrig har påstått att Buffett köpt någon ö, bara att det finns intresse av att erbjuda den kände investeraren möjlighet att göra affären.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco