XXL tar ny Sverigechef från Elgiganten

Anders Lindblom, närmast Head of operations på Elgiganten, blir ny Sverigechef för den norska sportjätten som det senaste året skakats av negativa rubriker.
Foto: Jenny Lagerqvist

Anders Lindblom tar över efter Per Sigvardsson, som lämnade kedjan i våras. Det framgår av ett pressmeddelande. Per Sigvardsson hamnade i blåsväder efter att anklagats för att ha skrivit opassande inlägg på Facebook, bland annat om Greta Thunberg. Kedjan skakades tidigare under året även av rubriker om att dt ska råda en pennalistisk kultur på företaget.

XXL:s Sverigechef lämnar efter omstritt Facebook-inlägg om Greta ThunbergXXL:s Sverigechef Per Sigvardsson lämnar sin post efter ett “opassande” inlägg på Facebook. Det meddelar bolaget på fredagen, rapporterar den norska tidningen Dagens Næringsliv. 

Anders Lindblom kommer närmast från jobbet som Head of operations på Elgiganten.

– Jag har med mig en hel del från Elgiganten som jag vill omsätta i XXL. Inte minst det naturliga i att sätta kunden och medarbetarna i fokus, säger han till Market.

XXL: “Besvikna över intänktsutvecklingen”Den norska sportkedjan XXL:s intäkter backade med 6 procent under det andra kvartalet, trots att bolagets hade fokus på att minska sina lagernivåer. 

Anders Lindblom tar över som Sverigechef på XXL den 1 mars 2020.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.