Afv-portföljen: Nytt innehav

Vi tar in AFRY som tappat över 40% på börsen i år trots att bolaget verkar i flera nischer som kan gå riktigt bra framöver.
Afv-portföljen: Nytt innehav - portfolj-700_binary_6957131.jpg

Portföljen tappade lite mot index under veckan då bland annat MedCap och Note hade en del motvind rent kursmässigt. Afv-portföljen förlorare ca 1% och ligger nu på -15% sedan årsskiftet. Index steg däremot något under den gångna veckan, men verkar ha rätt svårt att bestämma sig för en tydlig riktning efter raset i augusti.

Vi gör några förändringar i portföljen. En post köps in i teknikkonsultbolaget AFRY. Kursen blev 148,50 kr. Aktien har tappat 42% i år och värderas till 11-12 gånger det väntade rörelseresultatet nästa år. Även om lågkonjunktur verkar vara stalltipset för 2023 så tror vi AFRY kan klara sig hyggligt. De är stora inom tjänster för energi- och processindustri samt infrastruktur. Områden där investeringarna kan hålla sig väl uppe när elproduktion ska ökas, energi sparas och statsmakterna stimulera. Att det finns lite framtidstro kvar i sektorn är också tydligt av att Etteplan nyligen la ett bud på Semcon.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco