Affärsvärlden nummer 8, 2018

Läs om Rutger Arnhults växande fastighetsimperium och Affärsvärldens genomgång av investmentbolagen i veckans nummer.
Affärsvärlden nummer 8, 2018 - Mästaren_binary_6900293.jpg

CHEFRED:

Läs mer: När det händer, händer det här

 

FÖRST & FRÄMST: 

Läs mer:  Stenhårt motståndH&M möter ökad konkurrens från flera håll. Aktiemarknaden vill ha svar på hur bolaget ska hantera det.

 

POLITIK:

Läs mer:  Hvad vilja Socialdemokraterna?

 

MAKRO:

Läs mer:  Det blir ingen räntehöjning i år

 

FOKUS:

Läs mer:  Ser om sitt husAnfall är bästa försvar. Fastighetsmannen Rutger Arnhult har genom stora aktieköp i konkurrenten Castellum säkrat en bricka i sitt växande fastighetsimperium.

 

REPORTAGE:

Läs mer:  Bäst i klassenInvestmentbolag har gett god avkastning historiskt. Allra bäst har det gått för Öresund, Latour och Lundbergföretagen.

 

INTERVJU:

Läs mer: Friare att ägaChartergiganten Tui som äger Fritidsresor har gått från att vara en renodlad resebyå till att äga hotell, flygplan och kryssningsfartyg i hela världen.

 

VECKANS PORTFÖLJ:

Läs mer:  Lyckat köp i Swedish MatchAvkastningsportföljen tog position i Swedish Match inför tobaksbolagets bokslut. Det visade sig vara ett bra beslut.

 

AKTIER:

Läs mer:  Hyresjätten står om andra fallerNär bostadsrättsprojektörer står och vacklar är läget långt ifrån krisartat hos Wallenstam. Hyresrättsjätten har i stället skapat sig fina förutsättningar för att kunna kapitalisera på en sättning.

 

Läs mer:  Gör Bong en Elanders?Kuverttillverkaren Bong är ett turnaroundcase värt att bevaka. Lyckas omställningen mot förpackningar är potentialen god.

 

Läs mer:  Tillväxtlöst pillerbolagI sex år har försäljningen fallit för Stockholmsbörsens största företag. Men i år ska brittisk-svenska Astra Zeneca ska få fart på tillväxten igen. Affärsvärlden tvivlar.

 

Läs mer:  Svackan ger köplägeEvolution Gaming växer urstarkt, men en kortsiktig investeringsfas pressar marginalen under första halvåret. Utnyttja den omotiverade kursdippen efter bokslutet.

 

FÖRVALTAREN:

Läs mer:  ”Rätt tid för poolbolaget”

 

VECKANS DATA:

Läs mer:  Fynda bland låga p/e-talAktier med lägst p/e-tal beräknat på det senaste årets vinst har varit en bra värdestrategi de senaste 30 åren. Affärsvärlden har listan.

 

PLATINUM: 

Läs mer:  Det våras för jättesnurranIntresset för stora utombordare växer, delvis för att det är mindre meckigt.–Folk orkar inte kryp runt i motorrummen längre, säger Marcus Wahlund på båtfirman Seacastle.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.