Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

AFV: Köp medicinföretaget

2017-12-06 18:20
Foto: Camurus

Medicinutvecklingsföretaget är nu bara två månader från att börja tjäna pengar. Går ledningens antaganden hem är bolaget rejält undervärderat.

– Vi tror på ett godkännande från FDA den 19 januari.

Lundaföretaget Camurus vd Fredrik Tiberg är säker på att bolagets medicinkandidat CAM 2038, en substans mot opiat­beroende, är på gång att få grönt ljus av det amerikanska läke­medelverket (FDA).  Först tredje gången i en intervju med Affärsvärlden kommer han med en reservation.

– Självklart finns det alltid en risk, men det är mycket som talar för ett godkännande. Vi kommer med en ny och effektivare behandling mitt under en uppmärksammad opiodkris och beroendeepidemi som förvärras varje dag och utlysts som ett ­katastroftillstånd i USA. Behovet av nya behandlingslösningar och alternativ är akut, säger Fredrik Tiberg.

Företaget har under de senaste månaderna omgärdats av uppköpsrykten. Camurusaktien har under det senaste halvåret backat med cirka 12 procent. Ett klartecken från FDA av CAM 2038, som bland annat ger en milstensersättning på 300 miljoner kronor, kan sätta fart på budspekulationerna igen. Räkna med att aktien står högre om ett år än i dag. Riktkurs 164 kronor.

Detta är en kortversion av Skördetiden närmar sig. Prenumeranter kan logga in och läsa hela artikeln här.

Calle Froste

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom