Balco ökar vinsten

Balkongbolagets vinst och omsättning steg för kvartalet.
Balco ökar vinsten - balco-700_binary_6949151.jpg

Balco redovisar ett resultat efter skatt på 33,7 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (23,1). Resultatet per aktie uppgick till 1:70 kronor (1:05).

Rörelseresultatet blev 44,3 miljoner kronor (31,5) och rörelsemarginalen var 13,6 procent (11,5).

Det andra kvartalets omsättning och dess organiska tillväxt påverkades negativt av den lägre orderingången som Balco hade under mitten av förra året, uppger vd Kenneth Lundahl.

Nettoomsättningen uppgick till 325 miljoner kronor (274), med en organisk tillväxt på -3,4 procent.

Under det första halvåret var den organiska tillväxten negativ med 5 procent.

I samband med rapporten för det första kvartalet sade bolaget att den organiska tillväxten för helåret väntades bli 10 procent. Nu räknar bolaget med en organisk tillväxt på 10 procent för det andra halvåret.

Tidpunkten för bygglov påverkar omsättningen mellan kvartalen, uppges det i rapporten.

”Vi har erhållit bygglov på det största projektet i vår orderstock. Detta tillsammans med den goda orderingången under de senaste kvartalen innebär att den organiska tillväxten kommer tillbaka och förväntas bli över 10 procent under andra halvåret”, uppger Kenneth Lundahl.

”Den höga marknadsaktiviteten och rådande goda marknad gör att jag tror på en väsentlig orderingångsökning i tredje kvartalet”, skriver Balco-chefen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.