Bolag drar tillbaka utdelningen

Såväl Scandic som BE Group drar tillbaka sina utdelningsförslag efter coronakrisen.
Bolag drar tillbaka utdelningen - pengar-pensionar-ekonomi-700_binary_6961273.jpg

Styrelsen för Scandic beslutade vid ett extrainsatt styrelsemöte på måndagen om att dra tillbaka det tidigare utdelningsförslaget om 3:70 kronor per aktie till följd av det ”kraftigt försämrade affärsläget.”

Det framgår av ett pressmeddelande.

Beslutet är en del av ett omfattande åtgärdsprogram för att anpassa Scandic till en ny marknadssituation med kraftigt minskad beläggningsgrad till följd av utbredningen av coronaviruset, skriver bolaget.

”Scandic vidtar en rad kraftfulla åtgärder för att minska kostnaderna. Det sker nu en omfattande nedbemanning, både i hotelldriften och i stödfunktioner. Scandic välkomnar de regeringsbeslut som tagits i den nordiska länderna för att möjliggöra kortidspermittering samt uppskjutning av betalning av skatter och avgifter. Scandic kommer att tillfälligt stänga vissa hotell och man har en konstruktiv dialog med fastighetsägarna för att på bästa sätt hantera den uppkomna situationen”, skriver bolaget.

Styrelsen har även beslutat att flytta fram offentliggörandet av årsredovisningen för 2019 från 20 april till 30 april samt offentliggörandet av rapporten för första kvartalet från 5 maj till 29 maj. Dessutom ändras datumet för Scandics årsstämma från 11 maj till 15 juni 2020.

Även styrelsen för BE Group drar tillbaka tidigare kommunicerat förslag om ett utdelning för 2019 om 1:75 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Styrelsens beslut har fattats mot bakgrund av rådande omvärldsklimat med osäkerheten kring de eventuellt kommande ekonomiska effekterna av spridningen av Covid-19 (coronaviruset)”, skriver bolaget.

Bolagets utdelningsförslag skulle ha inneburit en total utdelning om cirka 23 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.