Börsveckan: Fyra köpvärda aktier

Börsveckan analyserar åtta aktier, vilket resulterar i fyra köpråd och fyra avvakta, i den senaste utgåvan.

Tidningen genomför också ett byte i sin portfölj. TeliaSonera utgår och ersätts av Sandvik.

Riskkapitalbolaget 3i och franska banken BNP Paribas vill sätta tjänstebolaget Eltel på Stockholmsbörsen. Det är dock ingen brådska med att teckna aktien på grund av en hög osäkerhet om värderingen. Teckningskursen är 55-70 kronor per aktie. Börsveckan anser att aktien är köpvärd under 60 kronor och rekommenderar avstå från att teckna.

Pilarna pekar åt rätt håll för Electrolux. Vidtagna strukturåtgärder ger effekt och köpet av GE Appliances öppnar spännande perspektiv. Börsveckan ser chans till fortsatta positiva överraskningar och behåller sitt köpråd.

Kungsledens omvandlingsprocess går enligt plan och aktien har under hösten gjort ett kraftigt ryck uppåt. Stora skattekrav riskerar dock att hämma fastighetsbolagets utveckling under 2015. Tidningen avvaktar med aktien.

Fastighetsbolaget Castellum erbjuder en stabil långsiktig tillväxt, kombinerat med låg risk. Det gör aktien till en utmärkt basplacering i portföljen. God och stabil avkastning till låg risk och direktavkastningen räcker långt för att motivera köpråd, anser Börsveckan.

Nordamerika har blivit ett draglok för den allmänna ekonomiska utveckling samtidigt som Europa bromsar. För Ericsson är det tvärtom med bra utveckling i Europa samtidigt som den amerikanska marknaden är ett sänke. Börsveckan anser att värderingen justerat för nettokassan är intressant och direktavkastningen är också hygglig. Tidningens råd är köp.

Medicinteknikbolaget Sectra expanderar snabbt med stigande lönsamhet. Värderingen är hög, men balansräkningen är urstark och direktavkastningen god. Bolaget är också en uppköpskandidat. Börsveckan ger ett lånsiktigt köpråd för aktien.

Getinges aktie steg i ett lättnadsrally när bokslutet, som kan sammanfattas som ”bättre än befarat”, släpptes. Bolaget kunde kvantifiera konsekvenserna för FDA-beslutet både i tid och pengar. Risken har minskat, men kvartalssiffrorna var svaga. Börsveckan anser att risken är för hög och råder till att stå vid sidlinjen. Rekommendationen är avvakta.

Verkstadsbolaget SKF:s värdering är rimlig. Aktien har gått starkt sedan årsskiftet, men tidningen ser nu en paus i rallyt. Rådet blir att avvakta med aktien.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.