Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Breda uppgångar på Asienbörserna

2020-03-24 07:57
Foto: Johan Hallnäs / TT

De asiatiska börserna steg överlag på tisdagen, där Tokyo tog ett rejält kliv upp med storbanken Sofbank i främsta ledet.

Vid omkring 7.40 var Nikkei 225 upp 7 procent i Tokyo, medan Hongkongbörsens motsvarande index var upp 4,7 procent. På det kinesiska fastlandet var Shanghai upp med mer försiktiga 1,9 procent. I USA pekar de amerikanska terminerna på en rekyl uppåt efter gårdagens breda nedgångar.

De asiatiska investerarna ställde sig mer positiva än sina amerikanska kollegor, som handlade ner index i måndagens handelssessison, till beskedet att Fed kommer att göra så stora obligationsköp som behövs för att stötta ekonomin genom krisen.

Blickarna är nu vända mot den amerikanska kongressen och överenskommelsen om det föreslagna stödpaketet som på måndagen röstades ned för andra gången.

Bland individuella aktier var Softbank upp närmare 19 procent i Tokyo. Bolagets överraskande besked på måndagen att det kommer att sälja tillgångar till ett värde av 41 miljarder dollar för att finansiera aktieåterköp samt minska på skuldbördan fick tummen upp av marknaden.

I Hongkong var WH Group, som investerar i förpackade köttprodukter, upp 11 procent. Volvos Cars systerbolag Geely Automobile steg i häradet av 10 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom