Budstrid om Hemnet

Det är inte säkert att det norska mediebolaget Schibsted drar hem vinsten kring bostadssajten Hemnet. Andra budgivare har gett sig in i matchen, skriver Dagens Industri.

Mäklarsamfundet håller idag ett extra årsmöte. Och av handlingarna inför mötet framgår det att Schibsted bud inte är det bästa, skriver affärstidningen.

Mäklarsamfundet skriver att budet skulle ge organisationen ett tillskott på 375 miljoner kronor men samtidigt i princip skapa ett monopol på den svenska fastighetsmarknaden. Styrelsen för organisationen tvivlar också på att Konkurrensverket kommer att godkänna upplägget.

De alternativa buden värderar Hemnet till samma pris som Schibsted, men sockrar erbjudandet i form av att Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet får en möjlighet att behålla en del av sina aktier.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.