Buffetts Berkshire Hathaway dumpar allt i Oracle

Warren Buffetts investeringsjätte Berkshire Hathaway har under det fjärde kvartalet tagit in mjukvaruföretaget Red Hat som nytt innehav och helt dumpat aktierna i Oracle. Det framgår av inskickade dokument, rapporterar CNBC.
Buffetts Berkshire Hathaway dumpar allt i Oracle - warren-buffett-affarsvarlden-700_binary_6948252.jpg

I Red Hat köptes det 4,17 miljoner aktier, värda nästan 751 miljoner dollar baserat på torsdagens stängningskurs.

Den sålda posten i Oracle var på 41,4 miljoner aktier, värd 2,1 miljarder dollar på torsdagen.

Under kvartalet kom Berkshire även att reducera exponeringen mot Apple med nästan tre miljoner aktier, motsvarande 249,5 miljoner dollar.

Samtidigt fylldes det på med aktier i bland annat Suncor och General Motors. Även i finansjättarna Bank of America, US Bancorp, PNC, Bank of NY Mellon och JP Morgan valde Berkshire att shoppa mer under kvartalet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.