Collector söker ny finanschef

Collectors ledning sitter på heta stolar. Nu söker nischbanken sin fjärde finanschef på mindre än två år.
Collector söker ny finanschef - lena-apler-700_binary_6947893.jpg

Collectors chefskarusell snurrade igång hösten 2017 när nischbankens dåvarande finanschef Pia-Lena Olofsson lämnade bolaget. Hon hade arbetat på Collector i sex år, varav tre år som finanschef.

Som ersättare plockade man in Maria Lykken Ljungdahl från Kinnevik. Det blev en kortvarig sejour. Bara tio månader senare, i samma veva som vd Liza Nyberg fick sparken, lämnade Lykken Ljungdahl bolaget på egen begäran.

Collectors styrelseordförande och grundare Lena Apler gick in som tillförordnad vd efter Liza Nyberg och koncerncontroller Magnus Erkander blev tillförordnad finanschef i juli 2018.

Men nu har alltså även Erkander bestämt sig för att sluta. Den sista mars lämnar han bolaget.

– Jag kom in som group controller för ett år sedan och blev tillförordnad finanschef i somras. Det var inte alls planerat. Jag letade mindre konsultuppdrag innan jag skulle gå i pension, men det här blev ju mycket större än vad jag tänkt, säger han till Affärsvärlden.

Bara någon månad efter att Erkander blivit finanschef började Martin Nossman som vd på Collector. Det blev en turbulent start. Bara några veckor efter att den nya vd:n tillträtt framkom det i en granskning gjord av Dagens Industri att Nossman under sin tid som chef för det stora handlarrummet på Handelsbanken hade blivit omplacerad och förlorat personalansvar efter att ha utsatt flera anställda för kränkningar.

Vad tror du om Collectors framtid under ledning av Martin Nossman? Har ni någon tilltänkt ersättare till din post?

– Det är ett spännande bolag med en spännande framtid. Vd:n är kanon. Han får svara för vem som ska ersätta mig.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.