Coronavirus ger stororder för Lightair

Lightair har fått order värda mer än 7 miljoner kronor från asiatiska distributörer, främst i Kina och Taiwan.

Ett av skälen till det ökade intresset är den pågående snabba spridningen av coronavirus.

Det framgår av ett pressmeddelande.

En tidigare publicerad forskningsstudie från Karolinska Institutet viasr att Light Airs Ionflow-teknologi kraftigt reducerar luftburen smittspridning genom att oskadliggöra smittsamma virus redan i luften.

”Light Air intensifierar nu information och marknadsföring mot konsumenter och distributörer, främst i Asien men även i Europa och USA”, heter det.

Orderboken hittills under 2020 uppgår till mer än 7 miljoner kronor, vilket redan motsvarar mer än omsättningen under de tre första kvartalen 2019. Den största ordern på 4,7 miljoner kronor kommer från den kinesiska marknaden.

”Vår tillverkare i Kina kan dock komma att hindras i produktion och leveranser under första kvartalet på grund av problem för den hemvändande arbetsstyrkan efter det kinesiska nyåret eller restriktioner utfärdade av myndigheterna orsakade av coronavirusepidemin”, skriver Light Air.

Light Air har som mål att nå positivt kassaflöde under andra halvåret 2020 och därefter skapa en stabil tillväxt i försäljning och resultat.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets