Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Coronavirus ger stororder för Lightair

2020-02-17 11:05
Foto: SOPA Images/TT

Lightair har fått order värda mer än 7 miljoner kronor från asiatiska distributörer, främst i Kina och Taiwan.

Ett av skälen till det ökade intresset är den pågående snabba spridningen av coronavirus.

Det framgår av ett pressmeddelande.

En tidigare publicerad forskningsstudie från Karolinska Institutet viasr att Light Airs Ionflow-teknologi kraftigt reducerar luftburen smittspridning genom att oskadliggöra smittsamma virus redan i luften.

"Light Air intensifierar nu information och marknadsföring mot konsumenter och distributörer, främst i Asien men även i Europa och USA", heter det.

Orderboken hittills under 2020 uppgår till mer än 7 miljoner kronor, vilket redan motsvarar mer än omsättningen under de tre första kvartalen 2019. Den största ordern på 4,7 miljoner kronor kommer från den kinesiska marknaden.

"Vår tillverkare i Kina kan dock komma att hindras i produktion och leveranser under första kvartalet på grund av problem för den hemvändande arbetsstyrkan efter det kinesiska nyåret eller restriktioner utfärdade av myndigheterna orsakade av coronavirusepidemin", skriver Light Air.

Light Air har som mål att nå positivt kassaflöde under andra halvåret 2020 och därefter skapa en stabil tillväxt i försäljning och resultat.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom