Dagens nya köpråd

Under dagen har det varit idel positiva tongångar från analytikerna. Bland annat har Swedbank höjt rekommendationen för Kinnevik till starkt köp.

Rekommendations- och riktkursförändringar den 16 september.

———————————————————————-

Bolag:               

Bank     Ny       (Gammal)   

———————————————————————-

Kinnevik:

Swedbank             

Starkt köp, 308 SEK 

(Köp, 265 SEK)

 

Zalando:

Berenberg            

Köp, 35 EUR         

(Inledd bevakning)

 

Inwido:

Handelsbanken        

Köp                 

(Öka)

 

Telia Sonera:

Deutsche Bank        

Behåll, 52 SEK      

(Behåll, 46 SEK)

 

Saab:

Danske Bank          

Köp, 297 SEK        

(Köp, 283 SEK)

 

Swedbank är den mest föredragna
nordiska banken hos Nomura, enligt en ny uppdatering.

Affärsvärlden har återigen gått
igenom några aktier i sitt senaste nummer. Den här gången har Gränges, Beijer Ref, Eltel och Bimobject synats. De tre förstnämnda får köprekar, medan tidningen rekommenderar vänta med Bimobject.

———————————————————————-

Swedbank höjer rekommendationen för investmentbolaget Kinnevik till starkt köp, från tidigare köp. Riktkursen skruvas upp till 308 kronor, från tidigare 265 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev på onsdagen.

Berenberg inleder bevakning på det tyska nätmodeföretaget Zalando med rekommendationen köp. Riktkursen är 35 euro. Det rapporterar dpa-AFX Broker på onsdagen.

Kinnevik äger 32,0 procent av Zalando, som börsnoterades i Frankfurt i oktober 2014.

Handelsbanken höjer rekommendationen för Inwido till köp, från tidigare öka. Det erfar SIX News.

Deutsche Bank drar upp riktkursen på Telia Sonera från 46 till 52 kronor. Rekommendationen är kvar på behåll. Det framgår av en färsk uppdatering.

Danske Bank höjer riktkursen på försvarskoncernen Saab från 283 till 297 kronor. Rekommendationen är kvar på köp. Det framgår av onsdagens morgonbrev.

”Efter ett besök hos Saab Kockums i Karlskrona, tillverkare av ubåtar och ytfartyg, bedömer vi att bolaget går en ljus framtid till mötes. Bolaget gynnas av den växande efterfrågan på försvarsmateriel och vi bedömer verksamhetsrisken som liten”, skriver banken.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.