DI: Tre attraktiva aktier

I veckans DI Dimension har tidningen hittat en aktie som får rekommendationen köp, en som får rekommendationen svagt köp, samt en aktie som "är väl värd en chansning".

Med den starka friluftstrenden, förvärv och en välskött tillväxtstrategi i ryggen har Fenix Outdoors vd och huvudägare Martin Nordin ökat omsättningen varje år sedan 2004.

”Efter årets vinstsvacka tror vi att lönsamheten återvänder 2016. Att betala 17 gånger resultatet är väl värt för ett kvalitetsbolag som Fenix Outdoor. Köp aktien”, skriver Dagens Industri på onsdagen.

Framtiden ser spännande ut för den alltmer globala nischaktören VBG. Den europeiska lastbilsmarknaden återhämtar sig och med hög snittålder på lastbilsflottorna lossnar det rejält för VBG den dag konjunkturosäkerheten minskar.

”Utlovade förvärv under 2016, aggressiva tillväxtmål och återhämtningschans inom bolagets kraftöverföringsaffär är andra attraktioner. Värderingen på 11 gånger nästa års resultatprognos är på den låga sidan. Aktien har hög risk, men är väl värd en chansning”, skriver Dagens Industri på onsdagen.

Klädjätten H&M ”växer av egen kraft, är lönsamt, kapitalsnålt och utdelningsvänligt”, skriver DI, men menar att det ändå finns kortsiktiga vinstutmaningar, bland annat högre ett rekordstort lager samt en svag euro och en stark dollar. Enligt analytikerna bottnar rörelsemarginalen nästa år. Vinstvärderingen på 22 gånger nästa års resultat är högre än tioårsgenomsnittet, men samtidigt ligger aktiens värderingsrabatt på hela 28 procent mot konkurrenten Inditex. ”Det lutar åt ett svagt köp”, skriver tidningen.

Få aktiepapper är bättre att hålla i när det stormar än servettillverkaren Duni. Inte någon gång sedan noteringen 2007 har utdelningen sänkts.

”För två år sedan gillade vi aktien. Men en kursuppgång på drygt 80 procent senare är direktavkastningen på 3,8 procent inte lika konkurrenskraftig som den har varit. Sälj”, skriver Dagens Industri på onsdagen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.