”Ett grekavtal har nåtts”

Grekland och de internationella långivarna har kommit överens om villkoren för ett nytt finansiellt räddningspaket på tisdagen. Det uppgav en företrädare på finansdepartementet, enligt Reuters.

”Ett avtal har nåtts. Några mindre detaljer diskuteras för närvarande”, sade en talesman för finansdepartementet efter maratonförhandlingar under natten mellan Grekland och långivarna i Aten.

Samtidigt tonar Greklands premiärminister Alexis Tsipras  ned utsikterna för nyval i landet även om idén om ett nyval inte uteslöts fullständigt. Det framgår av den grekiska tidningen Kathimerini.

Enligt källor vill Tsipras dämpa diskussionerna om nyval inom det egna partiet. Samtidigt vill man visa oppositionspartierna att första prioritet inte är nyval efter att man säkrat ett nytt finansiellt räddningspaket.

”Spekulationen om val som odlats under de senaste dagarna är inte gynnsamt och återspeglar heller inte verkligheten”, uppges Gerovasili ha sagt.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.