Europaterminer pekar uppåt

Stockholmsbörsen väntas inleda onsdagens handel med högre kurser. Terminerna för de ledande Europabörserna pekar på inledande uppgångar om 0,1-0,2 procent.

Efter USA-börsens stängning inledde aluminiumbolaget Alcoa rapportsäsongen på Wall Street. Alcoa redovisade ett justerat resultat för perioden som kom in bättre än väntat och aktien steg senare i efterhandeln.

”Investerarna har i veckan valt att dra ner på risken och invänta den stundande rapportperioden för nya ledtrådar. Efter stängningen i USA bekräftade aluminiumjätten Alcoa den ekonomiska återhämtningen i USA genom att slå marknadens högt ställda förväntningar. I Sverige är det först nästa vecka som rapportperioden drar igång på allvar,” det skriver IG i ett morgonbrev på onsdagen.

Bland bolagen på svensk mark har nätverksvideoföretaget Axis och investmentbolaget Öresund avlagt rapporter på morgonen.

Axis dundrade in med en rapport där vinst, bruttomarginal och nettoomsättning kom in bättre än konsensus. Resultat före skatt redovisades till 187 miljoner kronor väntat var här 138 miljoner kronor. Resultatet före skatt var således 36 procent bättre än väntat.

Investmentbolaget Öresund redovisade ett nettoresultat på 197 miljoner kronor för det andra kvartalet, jämfört med 29 miljoner kronor samma period föregående år. Substansvärdet uppgick samtidigt till 153 kronor per aktien den 30 juni.

Fastighetsföretaget Kungsleden meddelade på morgonen att man sålt 39 fastigheter till ett värde av 760 miljoner kronor.

Bland de mindre bolagen på Stockholmsbörsen har Seamless informerat om att man tecknat ett avtal med Brittiska Optimal Payments för att lansera betallösningar på den brittiska marknaden.

På dagens makrofront väntas senare i kväll ett protokoll från det senaste penningpolitiska möte som amerikanska centralbanken Federal Reserve haft. Protokollet släpps klockan 20.00 svensk tid.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.