Gunvor lägger bud på Rörvik Timber

Gunvor Group lämnar budpliktsbud om förvärv av samtliga A- och B-aktier samt konvertibler i Rörvik Timber. För varje aktie, oavsett aktieslag, i Rörvik Timber erbjuds 3,92 kronor kontant.

Det framgår av ett pressmeddelande.

För varje konvertibel 2011/2016 i Rörvik Timber erbjuds ett kontant vederlag motsvarande 100 procent av nominellt belopp tillsammans med upplupen ränta på konvertibeln fram till och med dagen för upprättande av avräkningsnota för redovisning av likvid i erbjudandet.

Bakgrunden är att Gunvor Group den 15 april 2014 förvärvade resterande aktier i Meerwind, som i sin tur äger aktier som representerar cirka 79 procent av aktiekapitalet och rösterna i Rörvik Timber. Transaktionen har nu givit upphov till en skyldighet för Gunvor Group att lämna ett budpliktsbud på resterande aktier och konvertibler i Rörvik Timber.

Det erbjudna vederlaget för aktierna är, i enlighet med Takeover-regler, baserat på den volymvägda genomsnittliga betalkursen för Rörvik Timbers B-aktie under de 20 börsdagar som föregått dagen för offentliggörande av Gunvor Groups förvärv av aktier i Meerwind, det vill säga den 15 april.

För Rörvik Timbers B-aktie motsvarar Erbjudandet en premie om:

1) 20 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen om 3,28 kronor för Rörvik Timbers B-aktie på Stockholmsbörsen under de 30 senaste handelsdagarna före offentliggörandet av budet.

2) 9 procent jämfört med stängningskursen om 3,60 kronor för Rörvik Timbers B-aktie på Stockholmsbörsen den 29 september, vilket var sista dagen före offentliggörandet av budet.

Acceptperioden beräknas inledas omkring den 7 oktober och avslutas omkring den 10 november. Redovisning av likvid kommer att ske veckovis under acceptperioden.

Gunvor Group uppställer inga villkor för Erbjudandets fullföljande.

Erbjudandet kommer att finansieras ”med tillgängliga medel inom Gunvor Group-koncernen”.

Jérôme Schurink, styrelseledamot i Rörvik Timber, är investeringsansvarig inom Gunvor Group. För undvikande av intressekonflikter har Schurink inte deltagit, och kommer inte att delta, i Rörvik Timbers styrelses utvärdering av eller beslut avseende budet.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Carnegie Fonder