Investmentbanken ökade sin vinst

Trots tufft kvartal, enligt experterna, presterade Millicom.
Investmentbanken ökade sin vinst - mauricio-ramos-millicom-affarsvarlden-700_binary_6867230.png

Morgan Stanley kallar Millicoms andra kvartal för ett “tufft kvartal”. Det framgår av en analys från Morgan Stanley efter att Millicom publicerat sin halvårsrapport sent på torsdagen.

“Latinamerikas tjänsteintäkt missade våra förväntningar med 2 procent och var påverkade av engångseffekter samt mobilkonkurrens”, skriver Morgan Stanley.

Samtidigt efterlyser investmentbanken besked från Kinnevik om utsikterna för Kinneviks 37-procentiga ägarandel i Millicom.

Tillväxten i Millicoms organiska tjänsteintäkter och ebitda i bolagets latinamerikanska segment var något lägre än vad bolaget hade räknat med under det första halvåret.

Samtidigt var tillväxten i kassaflödet bättre än väntat.

“Vi hade förväntat oss att första halvåret skulle bli svagare än andra halvåret 2019, som en följd av det betydande bidraget från ett större statligt kontrakt i Colombia under det första halvåret 2018”, skriver vd Mauricio Ramos i delårsrapporten och förklarar att bolaget därför kan stå fast vid sina prognoser för helåret 2019.

Millicomchefen lyfter fram att bolaget utvecklats positivt på flera strategiska punkter under det andra kvartalet. Bland annat har bolaget adderat nära 100.000 HFC-kunder.

Vidare uppger han att integrationen av Cable Onda löper på “mycket bra” och nu räknar Millicom med att Panamas operativa fria kassaflöde för 2019 kan överträffa Millicoms initiala förväntningar med omkring 10 procent.

Millicom har också, i linje med strategin att styra om kapital från Afrika till Latinamerika, slutfört avyttringen i Chad och förvärvet i Nicaragua.

“Trots att nuvarande makroekonomiska situation i Nicaragua är utmanande är vi exalterade över de långsiktiga tillväxtmöjligheterna vi ser i landet”, skriver Mauricio Ramos.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.