Jefferies: Fyra köpvärda teknikaktier

I en ny analys förhåller sig investmentbanken försiktig till den amerikanska aktiemarknaden, men ser att det finns utrymme kvar för vissa aktier att lyfta.
Jefferies: Fyra köpvärda teknikaktier - activision-blizzars-alphabet-nvidia-paypal-700_binary_6863978.png

Enligt Jefferies finns det ännu utrymme för teknik-aktier att stiga ytterligare. Sajten Wall Street 24/7 har gått igenom Jefferies favoritaktier och har hittar fyra teknikaktier med potentiell uppsida.

Activision Blizzard

Jefferies menar att det är läge att köpa denna Wall Street-favorit nu. Dator- och tv-spelskoncernen kom nyligen med en stark rapport och kommer dessutom släppa flera spel senare i år, däribland Call of Duty: WWII. Jefferies målkurs är 75 dollar och konsensus på Wall Street ligger på 64,25 dollar. Aktien stängde i tisdags på 61,33 dollar.

Alphabet

Sökjätten kom med en stabil rapport för andra kvartalet och dess intäkter steg rejält. Jefferies har en målkurs på 1 275 dollar per aktie. Konsensus på Wall Street är betydligt lägre på 1 078 dollar. Aktien stängde på tisdagen på 944,19 dollar.

Nvidia

Elektronikföretaget, som gör som gör produkter för artificiell intelligens och visuell datorteknik, gick starkt på Wall Street förra året. Enligt Jefferies gynnas aktien av fyra trender: virtuell verklighet, pc-spel, integrerade kretsar för bilindustrin och grafikprocessorer för molnet. Bolagets resultat slog förväntningarna i det första kvartalet och bolagets nästa rapport kommer den 10 augusti.

Konsensus för aktien är 141,56 dollar. Jefferies har en målkurs på 175 dollar och aktien stängde på tisdagen på 170,30 dollar.

Paypal

Betaltjänstebolaget här länge varit en favorit hos Jefferies och bolaget levererade starka siffror för det andra kvartalet. Jefferies målkurs ligger på 65 dollar, att jämföra med konsensus på 63,38 dollar per aktie. Aktien stängde på tisdagen på 59,48 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.