Johan Carlström kan mista vd-posten på Fingerprint permanent

Då det förra hösten uppdagades att Fingerprint Cards vd Johan Carlström misstänks för insiderhandel tvingades han ta time-out från sin vd-post. Nu säger källor till SIX att Johan Carlström inte kommer att få tillbaka uppdraget - oavsett utfall i insiderfallet.

I september 2014 tvingades Fingerprint Cards vd Johan Carlström till time-out från sin vd-post, efter att det stått klart att han var under utredning för grovt insiderbrott. Sedan dess har bolagets teknikchef Jörgen Lantto hoppat in som tillförordnad vd i bolaget, vilket innebär att Fingerprint nu har verkat ett drygt halvår utan en permanent vd.

Bolaget har fortfarande inte gett något klart besked om Carlström kan komma tillbaka till posten, men enligt källor till SIX kommer Carlström inte få tillbaka vd-uppdraget – oavsett utfall i insiderfallet.

Trots misstankarna mot Johan Carlström sitter han dock fortsatt kvar i Fingerprints styrelse. I en intervju med di.se i december uppgav bolagets styrelseordförande Urban Fagerstedt att Johan Carlström då jobbade vidare som ledamot trots den pågående brottsutredningen och det faktum att han klivit ned från vd-stolen.

”Han kan utföra delar av sitt gamla jobb och det gör han också”, sade Urban Fagerstedt till di.se.

Enligt uppgifter till SvD som presenterades i januari hade Johan Carlström vid den tidpunkten hörts två gånger och utredningen uppgavs då vara klar. Ett åtal väntades väckas tidigast i april, enligt Pontus Hamilton på Ekobrottsmyndigheten.

Enligt Nasdaq Stockholms regler ska bolag när beslut eller händelser inträffar som är av kurspåverkande natur, ”så snart som möjligt offentliggöra saken”. Vad som avses med begreppet ”är av kurspåverkande natur” bedöms dock från fall till fall.

SIX News har sökt Urban Fagerstedt för en kommentar.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.