Överlag upp i Asien

Asienbörserna handlades i positiv riktning på framsteg i handelsförhandlingarna mellan USA och Kina.
Överlag upp i Asien - tokyo-shibuya-affarsvarlden-700_binary_6867219.png

Asienbörserna handlades i stort i positiv riktning, efter indikationer om framsteg i handelsförhandlingarna mellan USA och Kina.

En amerikansk handelsrepresentant ska åka till Shanghai nästa vecka för att träffa kinesiska representanter, enligt Bloomberg. Enligt Larry Kudlow, ekonomisk rådgivare i Vita huset, är detta ett gott tecken på framsteg och han förväntade sig att Kina kommer börja köpa amerikanska varor snart.

Vid 8.20-tiden hade Shenzhenbörsen stigit 1 procent och i Australiens S&P/ASX200 var upp 0,8 procent. Samtidigt var Nikkei upp 0,4 procent. Sydkorea gick mot trenden och backade 0,9 procent.

Topix-indexet i Tokyo steg 0,4 procent. Softbank steg 1 procent efter nyheten om lanseringen av en ny teknologifond. Toyota Motor steg samtidigt 1,4 procent medan Sony var upp 1,8 procent.

Japanska fordonskoncernen Nissans rörelseresultat förväntas sjunka med 90 procent, enligt tidningen Nikkei Asian Review. På tisdagen kom uppgifter att Nissan kommer skära ned med över 10.000 anställda. Försäljningen på biljättens största utländska marknad, USA, har fortsatt att avta samtidigt som kostnaden för tillverkningen av elektriska bilar är höga. Aktien var upp drygt 1 procent när Tokyobörsen stängde, det är oklart när Nikkeis uppgifter om resultatminskningen publicerades.

Bank of Japan förväntas sänka guidningen för inflationen för helåret samt dra ned utsikterna för ekonomisk tillväxt. Aktien steg över 4 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.