Qvibergs rättegångsnota: 70 miljoner

Efter utdragna rättsprocesser som slutar i förlikning landar Mats Qvibergs totala advokatnota för alla rättegångsprocesser efter HQ-kraschen på drygt 70 miljoner kronor.

Under fredagen stod det klart att det inte blir någon följetong i hovrätten vad gäller HQ-dramats tvistemålsprocess. Detta då investmentbolaget Öresund har ingått en förlikning med HQ AB:s konkursbo.

Bara Öresunds ordförande Mats Qviberg har haft advokatkostnader på runt 13 miljoner kronor för brottmålsprocessen och cirka 51 miljoner kronor efterföljande tvistemålsprocess. Därtill tillkommer hans andel i den aktuella förlikningen. Totalt runt 70 miljoner kronor, en uppgift som bekräftas av en källa med god insyn i processerna.

Revisionsbolaget KPMG, HQ:s tidigare huvudägare Öresunds samt Öresunds ordförande Mats Qviberg betalar totalt 25 miljoner kronor till HQ:s konkursbo. Men det är alltså småpengar jämfört med det totala priset för processen, där advokatkostnaderna uppgår till 100-tals miljoner kronor.

Affärsvärlden har sökt Mats Qviberg som meddelar att han inte ger några kommentarer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.