Rekonstruktion hotar Eniro

Sök- och annonsbolaget Eniros tidigare förslag till rekapitalisering har fallit och bolaget presenterar ett nytt förslag. Om inte det går igenom väntar sannolikt företagsrekonstruktion.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Eniro har fått ja från endast cirka 17 procent av konvertibelinnehavare för det tidigare förslaget.

”Mot den bakgrunden och med beaktande av det rådande läget på kapitalmarknaden, har styrelsen beslutat att ersätta utbyteserbjudandet till konvertibelinnehavarna med ett kontanterbjudande där konvertibelinnehavarna erbjuds inlösen av konvertiblerna mot ett kontantbelopp motsvarande 30 procent av nominellt belopp”, skriver bolaget.

Det nya förslaget gentemot obligationsinnehavarna är ett utbyte av obligationer mot preferensaktier av serie A till en kurs om 1:60 kronor per preferensaktie. Det samtidigt villkorat att motsvarande 90 procent av de utestående konvertiblerna accepterar förslaget om kontant inlösen.

”Om styrelsen inte erhåller erforderligt stöd för de nya villkoren kommer styrelsen att ansöka om företagsrekonstruktion före förfallodagen för konvertibellånet”, skriver bolaget.

Det tidigare förslaget presenterades i slutet av januari och tanken då var att de konvertibler och obligationer som finns i bolaget skulle omvandlas till preferensaktier av serie A. Dessa preferensaktier skulle enligt det första förslaget utgöra 90,5 procent av alla aktier och röster i bolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder