Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Riskaversion sätter prägel på råvarumarknaderna

2019-10-09 08:59
Foto: imago stock/IBL

Precis som aktiemarknaderna påverkades råvarumarknaderna på onsdagen av de ökade spänningarna mellan USA och Kina inför handelssamtalen i slutet av veckan.

Oljan har handlats ned under flera dagar i rad. Vid 8.50-tiden var terminen för WTI-oljan ned 0,3 procent till 52:50 dollar per fat. Nordsjöoljan Brent kostade vid samma tidpunkt 58:18 dollar per fat.

På tisdagen kom siffror som visade att lagren av amerikansk råolja steg mer än väntat.

Bland Opec-länderna påverkar inrikespolitiska oroligheter oljeutbudet negativt i såväl Ecuador som oljekoalitionens näst största producent, Irak. Oron för att ett avtal mellan Kina och USA har blivit mer avlägset har dock överskuggat priseffekterna av en eventuell utbudsminskning.

Även handeln med basmetaller präglades av ökad riskaversion, där nickel, som stigit kraftigt under året, och aluminium var ned mellan 0,4-0,7 procent. Koppar gick i motsatt riktning och klättrade till 5.697 dollar per ton.

Guldet steg åter till över 1.500 dollar per uns på tisdagen och höll sig kvar över den omtalade prisnivån på onsdagsmorgonen.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom