Sandvik överväger stängning av en produktionsenhet i Tyskland

Sandviks affärsområde Sandvik Machining Solutions (SMS) utvärderar en eventuell stängning av divisionen Walters produktionsenhet för runda verktyg i Frankfurt, Tyskland.

De producerade volymerna skulle vid en nedstängning flyttas till andra enheter inom SMS.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den planerade åtgärden skulle komma att vara slutförd vid mitten av 2021 med en årstakt i nettobesparingar om cirka 110 miljoner kronor.

Kostnader om cirka 365 miljoner kronor relaterat till omstruktureringen kommer att påverka Sandvik Machining Solutions rörelseresultat i det första kvartalet 2020, av vilket majoriteten är kassaflödespåverkande, skriver Sandvik.

Sandvik släpper sin delårsrapport för det fjärde kvartalet 2019 tisdag den 21 januari, före börsens öppning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.