Stålbolag justerar ned prognoser

Stålbolaget Arcelormittal redovisar en vinst efter skatt som kom in betydligt lägre än vad analytikerna räknat med. Samtidigt justerar bolaget ner prognoserna för 2014.

Stålbolaget ArcelorMittal redovisar ett ebitda-resultat på 1.76 miljarder dollar (1,70) för det andra kvartalet 2014.

Analytikerna hade räknat med 1.84 miljarder dollar i ebitda-resultat, enligt Dow Jones Newswires.

Försäljningen var 20.7 miljarder dollar (20.2). .

Resultatet efter skatt blev 52 miljoner (-780), väntat var 373 miljoner enligt Dow Jones Newswires.

Bolaget nedjusterar prognoserna för 2014 till följd av lägre priser på järnmalm. Ökad produktion från ArcelorMittal gruvexpansion kommer kompensera en del av prissänkningen, men inte tillräckligt för att nå upp till bolagets tidigare mål. Prisfallet på järnmalm beräknas till största delen bero på lägre än väntad efterfrågan genererad av ökad produktion från huvudsakligen Australien.

Bolaget räknar nu med ett ebitda-resultat för helåret på strax över 7 miljarder. Den tidigare prognosen var på omkring 8 miljarder dollar.

Samtidigt höjde man prognosen för efterfrågan av stål i Europa till 4 procents tillväxt under 2014 från tidigare 3 procent, samt efterfrågan i Nordamerika och Mexico till 6 procent istället för 5 procent under 2014. Detta kommer dock i stor utsträckning viktas mot lägre förväntad efterfrågan i Kina, ned till 3,5 procents tillväxt från tidigare 4 procent.

Prognosen för tillväxten i efterfrågan på stål globalt upprepas till 3-3,5 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.