Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Starka uppgångar på Asienbörserna

2020-03-25 07:46
Foto: Johan Hallnäs / TT

På onsdagen var det huvudsakligen uppgångar på Asienbörserna efter ytterligare ekonomiska lättnader medan marknaden även stod inför en återhämtning efter den senaste tidens branta fall.

Kinas centralbank för diskussioner om att sänka räntan som banker betalar på insättningar för första gången sedan 2015. Åtgärden skulle vara ett försök att hjälpa bankerna att dryga ut vinsterna då de är utvalda att bidra till att få fart på den ekonomiska återhämtningen efter coronavirusutbrottet.

Rusningen på USA-börserna om över 11 procent på tisdagen bidrog även till det muntrare humöret. Som grädde på moset har USA:s senat och Trump-administrationen under onsdagsmorgonen preliminärt nått en överenskommelse om en stimulansplan omfattande 2.000 miljarder dollar.

Japanska Nikkei 225 avancerade kraftigast i regionen med över 8 procent. Inom indexet stack klädbolaget Fast Retailing ut som avancerade över 7 procent. Sektorsvis gick fastighetsbolag och stålbolag starkast.

Det bredare Topix-indexet var samtidigt upp 5 procent.

I Fastlandskina steg Shenzen 2,6 procent medan Shanghai var upp 2,2 procent.

I Hongkong avancerade Hang Seng-indexet omkring 3 procent medan det Australiens S&P/ASX 200 var upp 5,5 procent.

"VIX-indexet, som mäter marknadens volatilitet, förhåller sig på en hög nivå vilket indikerar på en fortsatt underliggande försiktighet bland investerare i samband med att coronavirusspridningen fortsätter stiga med över 400.000 smittade globalt", sade ekonomen Zhu Huani på Mizuho Bank till CNBC.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom