Svagt ned på Tokyobörsen

Asienbörserna handlades på måndagen lite blandat med Tokyo svagt ned och helgstängt i Kina inför en vecka där fokus väntas ligga på handelssamtalen mellan USA och Kina.
Svagt ned på Tokyobörsen - asien-tokyo-bors-700_binary_6968726.jpg

Företrädare för Kina signalerar att de är alltmer tveksamma till att gå med på ett brett handelsavtal med USA:s president Donald Trump, inför de återupptagna förhandlingarna i veckan. Det rapporterar Bloomberg News.

I Fastlandskina är måndagen den sista dagen i det veckolånga helgfirandet och även Hongkong-börsen är stängd på måndagen.

Tokyobörsen, där Nikkei 225-index backade 0,2 procent, tyngdes av signalerna från Kina samt starkare yenkurs. Bland aktier som handlades ned fanns fordonskoncernen Honda och storbanken Mitsubishi UFJ, som båda var ned knappt 1 procent.

Flera andra börser i regionen låg på plus med stöd av fredagens arbetsmarknadssiffror i USA. I Indien vände BSE Sensex 30-index upp 0,4 procent efter förra veckans svaga utveckling i spåren av sänkta tillväxtprognoser för landet. Fokus vänds nu mot starten av den indiska rapportperioden, skriver Bloomberg News, med mjukvarubolaget Tata Consultancy Service som ett av de första på banan, på tisdag.

I USA lyftes börserna i fredags av jobbrapporten, som visade en sysselsättningsökning i stort i linje med prognos, dämpade löneökningar men också den lägsta arbetslöshetsnivån på 50 år. De ledande börsindexen steg 1,4 procent.

På måndagmorgonen pekade de amerikanska börsterminerna nedåt med runt 0,4 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.