Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Svagt ned på Tokyobörsen

2019-10-07 09:34
Foto: Koji Sasahara/TT

Asienbörserna handlades på måndagen lite blandat med Tokyo svagt ned och helgstängt i Kina inför en vecka där fokus väntas ligga på handelssamtalen mellan USA och Kina.

Företrädare för Kina signalerar att de är alltmer tveksamma till att gå med på ett brett handelsavtal med USA:s president Donald Trump, inför de återupptagna förhandlingarna i veckan. Det rapporterar Bloomberg News.

I Fastlandskina är måndagen den sista dagen i det veckolånga helgfirandet och även Hongkong-börsen är stängd på måndagen.

Tokyobörsen, där Nikkei 225-index backade 0,2 procent, tyngdes av signalerna från Kina samt starkare yenkurs. Bland aktier som handlades ned fanns fordonskoncernen Honda och storbanken Mitsubishi UFJ, som båda var ned knappt 1 procent.

Flera andra börser i regionen låg på plus med stöd av fredagens arbetsmarknadssiffror i USA. I Indien vände BSE Sensex 30-index upp 0,4 procent efter förra veckans svaga utveckling i spåren av sänkta tillväxtprognoser för landet. Fokus vänds nu mot starten av den indiska rapportperioden, skriver Bloomberg News, med mjukvarubolaget Tata Consultancy Service som ett av de första på banan, på tisdag.

I USA lyftes börserna i fredags av jobbrapporten, som visade en sysselsättningsökning i stort i linje med prognos, dämpade löneökningar men också den lägsta arbetslöshetsnivån på 50 år. De ledande börsindexen steg 1,4 procent.

På måndagmorgonen pekade de amerikanska börsterminerna nedåt med runt 0,4 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom