Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

USA-terminerna på plus

2019-11-19 15:00
Foto: AP Photo/Mary Altaffer, file

Terminerna för de amerikanska börserna handlades på plus inför tisdagens öppning, trots bristen på tydliga besked på handelsfronten och kursfall i flera detaljhandelsaktier.

Home Depot, som är med i storbolagsindexet Dow Jones, och Kohls' rasade efter svaga kvartalssiffror och sänkta försäljningsprognoser.

På handelsfronten har marknaderna fortsatta förväntningar om att Kina och USA ska landa i någon form av handelsavtal, men på måndagen rapporterade CNBC att Kina är pessimistiskt till ett handelsavtal. Telefonkontakter hålls men något datum för möte är inte satt. En sorts deadline är däremot de tullar som USA tänkt införa på kinesiska varor för cirka 160 miljarder dollar den 15 december.

Vid 14.45-tiden hade terminen för Dow Jones industriindex stigit 0,1 procent medan terminerna för S&P 500 hade gått upp 0,2 procent och Nasdaq 100-terminen var knappt 0,4 procent högre.

Byggvaruhuskedjan Home Depot föll 3,6 procent efter att kvartalsförsäljningen varit svagare än väntat och bolaget sänkt sin tillväxtprognos för verksamhetsåret 2019/2020.

Kohl's rasade i sin tur drygt 13 procent. Varuhuskedjan sänkte sin resultatprognos för helåret samtidigt som kedjan missade estimaten gällande den jämförbara försäljningen i räkenskapsårets tredje kvartal.

I övrigt i detaljhandelssektorn backade Macy's med 5,8 procent och Lowe's gick ned 1,6 procent.

TJX steg däremot 1,2 procent efter sin kvartalsrapport.

Medicines, som utvecklar ett kolesterolpreparat, rusade drygt 25 procent. Det schweiziska läkemedelsbolaget Novartis uppges ha förhandlat om ett eventuellt förvärv av Medicines. Även andra aktörer har visat intresse för bolaget, uppger personer med insyn i frågan för Bloomberg News.

Medicinteknikbolaget Medtronic gick upp 1,6 procent efter sin kvartalsrapport där också helårsprognosen för resultatet höjdes.

Före börsöppningen presenterades statistik som visade att bostadsbyggandet i USA steg 3,8 procent i oktober, jämfört med månaden före, till en årstakt på 1.314.000 bostäder. Analytiker hade räknat med att byggandet skulle ha uppgått till en årstakt på 1.320.000 bostäder, enligt Bloomberg News.

Klockan 15.00 håller Federal Reserves John Willliams ett anförande vid en konferens.

Veckan inleddes med att USA-indexen steg marginella 0,1 procent vardera på måndagen då börshandeln präglades av det osäkra läget i handelssamtalen mellan USA och Kina.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom