Nyttan för dig med IPO-guiden

IPO-guiden är en tjänst som är gratis tillgänglig för alla investerare som vill få snabbast möjliga överblick över alla relevanta fakta om en aktuell börsnotering.

Att läsa prospekt tar mycket tid och den tiden kan du ofta spara in med ett besök på IPO-guiden.

På IPO-guiden ser du alla basfakta om ett erbjudande samt alla eventuella ”flaggor” som uppdagats i Affärsvärldens granskning. Affärsvärlden graderar inte flaggorna och ofta är de inte särskilt allvarliga. Flaggor kan jämställas med anmärkningar vid en fastighetsbesiktning. Viktigt att känna till men inte något som behöver hindra en affär. Är flaggorna många eller allvarliga bör man dock vara försiktig. Grafiken nedan visar sambandet mellan relativ kursutveckling (mätt mot OMXS30) och antalet flaggor för omkring 200 granskade noteringar.

 

Storleken på varje bubbla motsvarar antalet bolag som fått respektive antal flaggor. Sambandet är tydligt – många flaggor är förknippat med usel kursutveckling.

Vad granskar IPO-guiden egentligen?

IPO-guiden granskar erbjudandet och själva noteringen samt om bolaget verkar börsfäigt. IPO-guidens granskning omfattar inte aktievärderingen eller verksamheten per se.

Vilka noteringar ska jag teckna?

Via IPO-guiden finns länkar till Affärsvärlden aktieanalyser med rekommendationer om man ska teckna en viss aktie eller ej. För att ta del av alla dessa aktieanalyser så måste du vara betalande prenumerant.

När publiceras information om en notering?

IPO-guiden påbörjar granskningen så snart det går. Granskningen och tiden för feedback från det noterade bolaget innebär att det ändå ofta dröjer ett antal dagar innan slutlig publicering.

Var kan jag hitta all information?

  • Alla aktuella och nyss avslutade noteringar hittar du snabbast under fliken Noteringar.
  • Gå till IPO-guidens Screener för att söka bland 200 noteringar som kan sorteras och jämföras på alla ledder och bredder.
  • Motsvarande screener finns även för alla rådgivare.
  • Via alla sidor eller via IPO-guidens sökruta når du till de unika bolagssidor där all info samlas om respektive notering.