Platsannonser

Mäklarsamfundet söker nyutexaminerad jurist

Mäklarsamfundet samlar, som den äldsta och största bransch– och medlemsorganisationen, 85 procent av landets fastighetsmäklare. Dotterbolaget Mäklarsamfundet Service i Sverige AB, där verksamheten bedrivs består av tre enheter; däribland Juridik. Nu söker vi ytterligare en jurist till vårt team.

Arbetsbeskrivning

Genom ikraftträdandet av en ny fastighetsmäklarlag den 1 juli 2021 omfattas fastighetsmäklarföretag nu av en registreringsplikt och står också under tillsyn av Fastighetsmäklarinspektionen, avseende såväl fastighetsmäklarlagens- som penningtvättslagens bestämmelser. Enligt penningtvättslagen har företagen en skyldighet att upprätta en bedömning av riskerna för att den egna verksamheten av externa aktörer kan användas för penningtvätt eller finansiering av terrorism.

Mäklarsamfundet kommer med anledning därav att starta upp en helt ny verksamhet som består i att erbjuda fastighetsmäklarföretagen hjälp med att upprätta riskbedömningar avseende sina verksamheter och risken för att de ska utnyttjas för penningtvätt eller finansiering av terrorism. Detta kommer huvudsakligen att göras med hjälp av digitala verktyg men uppgiften innebär även en del administrativa uppgifter bl.a. med att inhämta och sammanställa information från de berörda företagen. Arbetet utförs tillsammans med- och under överinseende av några av företagets erfarna jurister.

Vem är du?

Vi söker dig som nyligen har tagit din juristexamen och som vill komma igång med att arbeta som jurist i en spännande och dynamisk bransch, fastighetsmäklarbranschen. Du är en lugn och trygg person med administrativ förmåga och en känsla för struktur, ordning och reda. Tidigare erfarenhet av att ha arbetat med penningtvättslagstiftningen är inte nödvändig men det är viktigt att ha förståelse för regelverket, syftet med det och de bakomliggande faktorerna.

Du är därutöver engagerad, kommunikativ och har mycket lätt att uttrycka dig i tal och skrift.

Du erbjuds

Mäklarsamfundet erbjuder dig att i en trygg och trivsam miljö skaffa dig dina första erfarenheter i arbetet som jurist. Arbetet består till stora delar av administration men innebär också en insyn i ett spännande, intressant och högaktuellt rättsområde. För oss på Mäklarsamfundet är det viktigt att medarbetarna ska trivas, utvecklas och ha en bra balans mellan arbete och fritid och är en flexibel arbetsplats. Då kommunikationen mellan kollegerna är viktig, inte minst i initialskedet, förutsätter arbetet huvudsakligen närvaro på kontoret i Solna. Tjänsten är en visstidsanställning på 1 år med möjlighet till tillsvidareanställning. Tjänsten innebär heltid.

Om den aktuella verksamheten slår väl ut kan det bli aktuellt med en tillsvidareanställning vid visstidsanställningens utgång vilket sannolikt också kommer att arbetsuppgifterna utökas till att också omfatta den ordinarie verksamheten för mäklarsamfundets jurister.

Juristavdelningen består av koncernjuristen, chefsjuristen samt fem jurister, två kundvägledare och två juristassistenter och du rapporterar direkt till chefsjuristen.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Mäklarsamfundet med Jurek Law. Intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på telefonnummer 0766 33 14 40.

Varmt välkommen med din ansökan!