Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Mäklarens rekordarvode

2015-12-14 12:30
Niklas Berntzon, fastighetsmäklare på Eklund Stockholm New York (ESNY). Foto: Rich Caplan

För första gången i Sveriges historia har en lägenhet sålts för över 100 miljoner kronor. Den ansvarige fastighetsmäklaren har fått ett rekordstort arvode under året, kan Affärsvärlden berätta.

Köpekontraktet till den 418 kvadratmeter stora lägenheten på våning 19 i nyproducerade Continental Apartments i Stockholms innerstad har nu skrivits på. Priset var 104,5 miljoner kronor eller 250 000 kronor per kvadratmeter, något som Affärsvärlden redan har skrivit om.

Nu kan vi berätta att den ansvarige fastighetsmäklaren Niklas Berntzon på Eklund Stockholm New York, har skrapat ihop ett arvode på 24,5 miljoner kronor under året - varav några av miljonerna kom från försäljningen av rekordlägenheten. Det här är första gången en fastighetsmäklare i Sverige nått en omsättning på över 20 miljoner kronor på ett och samma år.

- Jag är otroligt stolt, säger Niklas Berntzon till Affärsvärlden.

Vem som har köpt rekordlägenheten, vars månadsavgift ligger på cirka 35 000 kronor, är än så länge okänt. För bostadsutvecklingen står Jernhusen och Strabag. Inflyttning är tänkt att ske under nästa år.

Ola Söderlind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom