Obamas hyresvärd köper lägenhet för 45 miljoner

Makarna Joe Lockhart och Giovanna Gray ska hyra ut sin villa till president Barack Obama och hans familj när de lämnar Vita huset i januari 2017. Nu har paret Lockhart Gray köpt en bostad i New York, rapporterar Luxury Listings.

I början av nästa år flyttar familjen Obama in i en villa i området Kalorama i Washington DC, endast tre kilometer från Vita huset där presidentens familj bor i dag. Enligt tidningen Politico ska familjen Obama betala en månadsavgift på 22 000 dollar, cirka 180 000 kronor.

Den 762 kvadratmeter stora villan ägs av Joe Lockhart och Giovanna Gray. Joe Lockhart har bland annat varit pressekreterare åt den före detta presidenten Bill Clinton mellan 1998-2000.

Joe Lockhart och hans familj ska flytta till Manhattan där han har fått ett jobb som vice kommunikationschef på NFL medan Giovanna Gray ska arbeta som projektledare på Glamour magazine.

Paret måste förstås ha någonstans att bo och nu rapporterar Luxury Listings att de köpt en lägenhet i området Tribeca, New York. Enligt myndighetsuppgifter låg köpeskillingen på 5,5 miljoner dollar, närmare 45 miljoner kronor.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.