Världens dyraste ur under klubban

Världens kanske mest kända klocka sälj på auktion i höst och väntas inbringa 17 miljoner dollar.

Klockan, som går under namnet Henry Graves Supercomplication, anses vara världens mest komplicerade klocka som någonsin tillverkats för hand.

Klockan såldes på auktion 1999 för rekordpriset 11 miljoner dollar. När Sothebys nu i november auktionerar ut klockan väntas den inbringa hela 17 miljoner dollar, motsvarande 116 miljoner kronor. Det skriver Forbes.

Det var bankmannen Henry Graves som 1925 gav Patek Philippe i uppdrag att tillverka världens mest avancerade klocka. Arbetet med klockan tog åtta år och först 1933 lämnade Philippe över klockan till Graves. Klockan har bland annat funktioner som indikatorer för soluppgång och solnedgång, stjärntid samt en ständigt pågående kalender.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.