Gul lampa i belysningsbolaget

Fagerhult har haft ett tungt år på börsen efter en tidigare hausseartad omvärdering av bolagets värderingsmultiplar. Tillväxtutsikterna är relativt ljumma på ett års sikt liksom värderingen, och vi avvaktar därför ett bättre ingångsläge.

VÄNTA. Belysningsbolaget Fagerhult har haft en mörk utveckling på börsen det senaste dryga året. Aktien som i juni 2017 kostade nästan 130 kronor kostar i dag runt 80 kronor. Under samma period har bolaget utvecklats hyggligt, även om den organiska tillväxten har varit svag. Rörelseresultatet under de senaste tolv månaderna är till exempel drygt 11 procent högre än under de föregående tolv månaderna.

Det som har hänt är att aktien åkt retur på resan som tog den från 50 kronor i början av 2016 till 130 kronor i juni 2017. Då expanderande p/e-multipeln från cirka 15, vilket är lite för lågt, till cirka 30, vilket är för högt. I dag handlas aktien strax under p/e 19 på rullande tolv månader, vilket givet var bolaget och konjunkturen befinner sig är ungefär rättvist i Affärsvärldens ögon.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets