Se alla rekommendationer

Pareto upprepar köp på Expres2ion Biotech (R)

(Rättelse avseende första stycket. Pareto har haft bevakning av bolaget tidigare och upprepar idag rekommendationen köp)

Pareto Securities upprepar köp på bioteknikbolaget Expres2ion Biotech. Det framgår av en uppdragsanalys där riktkursen anges till 9 kronor. Den tidigare riktkursen var 14 kronor, enligt en analys från den 18 augusti.

“Baserat på vår NPV-baserade SOTP uppskattar vi det verkliga värde till 9 kronor per aktie, där ungefär hälften av detta värde är hänförligt till ES2B-C001. Viktiga nyheter under de kommande tolv till 18 månaderna inkluderar den förväntade fas I ES2B-C001 i bröstcancer, fas IIb-data i malaria och tillkännagivanden tillkännagivanden av ledande kandidater från den explorativa forskningsportföljen. Risker på nedsidan uppstår främst från finansieringsbegränsningar och det potentiella misslyckandet med utveckling. Uppsidan uppstår främst genom minskad risk för tillgångar i forskningsportföljen”, skriver Pareto i sin analys.

Aktien handlas idag upp kraftigt till 3,43 kronor senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.