Se alla rekommendationer

Penser upprepar motiverat värde för Arlandastad

Erik Penser Bank upprepar sitt motiverade värde för fastighetsbolaget Arlandastad på 68-72 kronor, framgår det av en uppdragsanalys.

”Vi anser att Arlandastad Group är ett av de mest intressanta fastighetsbolagen på Stockholmsbörsen givet 1) den höga direktavkastningen i beståndet, 6,8 procent och 2) den låga belåningsgraden om 25 procent i kombination med det likviditetstillskott som tillkommer från Trafikverket”, skriver Penser.

Arlandastad kom i onsdags med sin kvartalsrapport. Hyresintäkterna steg till 45,5 miljoner kronor (38,4) medan substansvärdet per aktie sjönk till 86 kronor (92).

”Baserat på intäkterna i kvartalet höjer vi vårt estimat för totala intäkter med 3 procent, detta är främst hänförligt till att hyresintäkterna i kvartalet var högre än vad som krävs för att nå våra helårsestimat. Under resterande prognosperiod höjer vi totala intäkter med i snitt 5 procent”, skriver Penser.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.