Airbnb kan hämta finansdirektör från Blackstone

Airbnb, som sysslar med uthyrning över nätet, kan plocka sin nya finansdirektör från Blackstone.

Laurence Tosi arbetar som finansdirektör idag på Blackstone, men han kan komma att byta från Blackstone till Airbnb. Det skriver Wall Street Journal och hänvisar till källor. Även nyhetsbyrån Bloomberg har skrivit om den eventuella övergången.

Joan Solotar, som nu arbetar med externa relationer på Blackstone, kan ta över Tosis roll på bolaget. Skulle det visa sig att Laurence Tosi går är han en i raden av Wall Street-toppar som väljer att packa väskan och flytta till Silicon Valley.

“Det finns ett verkligt intresse på Wall Street att komma bort från Wall Street”, säger Scott Simmons, vd för chefsrekryteraren Crist|Kolder Associates, till affärstidningen.

Twitters finanschef lämnade en karriär inom Goldman Sachs. Ruth Porat, som tog över som finanschef på Google, lämnade Morgan Stanley. Och det finns fler exempel.

Laurence Tosi har varit finanschef hos Blackstone sedan 2008.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här