Ålandsbanken reviderar framtidsutsikter

Baserat på preliminära bokslutsuppgifter för första halvåret reviderar Ålandsbanken sina framtidsutsikter för helåret 2014.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Rörelseresultatet för första halvåret uppgår preliminärt till cirka 8,7 miljoner euro och resultat efter skatt hänförligt till aktieägarna uppgår preliminärt till cirka 6,1 miljoner euro, vilket innebär att båda dessa resultatmått för helåret 2014 sannolikt blir väsentligt bättre än 2013.

”Intäkterna förväntas bli högre 2014 än 2013 till följd av såväl volymökningar som marginalökningar. Intäkterna är dock starkt beroende av hur ränte- och aktiemarknaderna utvecklas och därmed svåra att prognosticera. Kostnaderna och nedskrivningarna av krediter förväntas 2014 bli lägre än 2013. Sammantaget leder dessa förväntningar till att Ålandsbanken 2014 kommer att redovisa ett väsentligt bättre rörelseresultat och resultat efter skatt hänförligt till aktieägarna än 2013”, skriver banken.

Bankens resultatutveckling bestäms till betydande del av omvärldsfaktorer som är svåra att förutsäga.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets