Alla Börsplus analyser vecka 23

Analyser av: HMS Networks, Stillfront, Edgeware, Kinnevik, Clas Ohlson, Selectimmune, Adcitymedia, Inzile samt uppsidan och rådändring.

HMS Networks

HMS är ett riktigt tillväxtbolag som i snitt vuxit med över 20 procent årligen de senaste decenniet. Detta har aktiemarknaden tagit fasta på. Hur ser utsikterna ut framöver och hur ska man egentligen se på aktien?

Stillfront

Datorspelskoncernen annonserade ett nytt, stort och billigt förvärv som lyfte aktien 7 procent. Det saknas inte mörka fläckar men vi tror ändå det kan finnas mer att hämta.

Edgeware

Streamingbolaget Edgeware skickade i måndagskväll ut en vinstvarning. Aktien föll handlöst på beskedet. Försäljningen sjunker rejält under andra kvartalet. Finns det risk att bolagets teknologi håller på att bli obsolet?

Kinnevik

Investmentbolaget vill dela ut sin kontrollpost i Millicom till ägarna efter att ha sålt en mindre del över börsen. Manövern ger ledningen friska pengar men det är svårare att se poängen med utdelningen.

Clas Ohlson

Prylkedjan menar att bolagets åtgärdsprogram för att återställa tillväxt och lönsamhet löper enligt plan. Men än så länge syns det inte i bolagets intäkter. Om trenden fortsätter lär det bli svårare att nå marginalmålet.

Selectimmune

Antibiotikaresistens är ett stort problem. Noteringsaktuella Selectimmune Pharma tror sig ha produkter som om inte löser så i alla fall mildrar detta. Sista teckningsdag: 190611

Adcitymedia

Det händer mycket i bolaget. En del dåligt, men mer är nog bra. Aktien har däremot mest tagit intryck av en fortsatt lite tveksam skalbarhet i annonsaffären.

Inzile

Noteringsaktuella Inzile har utvecklat ett eldrivet arbetsfordon som både är miljövänligare och drar mindre bränsle relativt dagens fordon. Hur ser marknadspotentialen ut? Och bör man teckna aktien? Sista teckningsdag: 190611OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här