Amerikanska jättar vänder sig emot Wechat-restriktioner

Amerikanska jättar med exponering mot Kina, däribland Apple, Walmart och Walt Disney, vänder sig emot Trump-administrationens restriktioner mot Tencent-ägda Wechat. Det rapporterar Wall Street Journal.
Amerikanska jättar vänder sig emot Wechat-restriktioner - tiktok-900
Foto: Mark Schiefelbein /TT
Enligt källor har bolagen deltagit i ett samtal där man framfört oro gällande dessa restriktioner genom en exekutiv presidentorder.

Även andra bolag som Procter & Gamble, Intel, Goldman Sachs och Merck & Co deltog i samtalet som hölls i tisdags.

Enligt källor var syftet med samtalet att få ökad klarhet vad som gäller, givet skrivelser om ett förbud av alla transaktioner relaterade till Wechat. Wechat används av mer än 1,2 miljarder människor globalt och är en central hörnsten i den kinesiska ekonomin.

Apple uppges vara ett bolagen med mest att förlora på förlorad tillgång till Wechat där man mottar betalningar och annonserar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG