Musk vill att Twitter blir mer likt Wechat och Tiktok

I en frågestund med anställda på mikrobloggen Twitter svarade den potentiella uppköparen Elon Musk på sin syn på bolagets framtid. Bland annat vill Musk att plattformen ska bli mer lik Wechat och Tiktok. Det skriver sajten The Verge.
Musk vill att Twitter blir mer likt Wechat och Tiktok - musk twitter 1200
Elon Musk och Twitter. Foto: TT
Enligt Musk måste Twitter bli mer likt Tiktok och Wechat för att kunna nå 1 miljard användare. För att nå så många användare måste Twitter se till att dess användare är ”informerade och underhållna” enligt Musk.

”Det finns ingen motsvarighet till Wechat utanför Kina. Man lever i princip på Wechat i Kina. Om vi kan återskapa det med Twitter kommer vi att bli en stor framgång”, sade Musk under frågestunden.

Vidare sa Musk att han ville att Twitter skulle anta en liknande algoritm som Tiktok och jobba för att göra sin användarbas mer informerad om samhället.

Musk sade även att han ville lägga in fler betalmetoder i plattformen, bland annat att användare måste betala för att bli verifierade.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets