Analytiker: G5:s UA-kostnader klart högre än väntat

G5:s kostnader för användarförvärv (UA) om 75 miljoner kronor var högre än vad ABG Sundal Collier hade väntat sig och som en konsekvens blev bolagets rörelseresultat lägre än vad investmentbanken hade väntat sig.

Det framgår av en kommentar från ABG som har uppdragsbevakning på bolaget.

ABG hade väntat sig kostnader för användarförvärv om 61 miljoner kronor.

“Som en konsekvens kom ebit in på 19 miljoner kronor och det var 47 procent lägre än vårt estimat på 35 miljoner kronor”, skriver ABG som i kommentaren även lyfter fram att ökningen av c hänvisas till den potential som finns för spelet Jewels of Rome vars lansering var bolagets bästa hittills, enligt rapporten.

Intäkterna om 297 miljoner kronor i kvartalet var i linje med ABG:s estimat och investmentbanken skriver att relativa lilla minskningen i förhållande till det första kvartalet om 2,8 procent kan indikera att minskningen vad gäller spelet Hidden City håller på att stabilisera i fråga om intäkter.

Uppdragsbevakning innebär att bolaget betalar banken eller analyshuset för bevakningen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här