Asienbörserna kring nollan

Asiatiska börsindex handlades i regel kring noll på tisdagsmorgonen, trots att Kinas och USA:s handelsdelegationer samtalat över telefon under natten, enligt Kinas handelsdepartement "i god ton". I Hongkong stod e-handelsbolaget Alibaba för en solid sekundärnotering.
Asienbörserna kring nollan - asien-japan-bors-marknad-700_binary_6969493.jpg

Shanghaiindex handlades kring nollstrecket med procent vid 7.30, samtidigt som teknikbörsen i Shenzhen steg med 0,2 procent. Hongkongbörsens Hang Seng, där Alibaba listades, hade svårare att hitta fotfästet och backade med 0,2 procent.

Alibabas aktie handlades upp med omkring 7 procent från noteringskursen, vilket även var lite högre än den jämförbara kursen i New York, där aktien är en av de mest handlade. Noteringen är den största noteringen i världen hittills i år – således större än både Uber och noteringen av bryggerijätten AB Inbevs asiatiska verksamhet.

Internetkonglomeratet tog in över 11 miljarder dollar från sekundärnoteringen. Likviden ska nyttjas för investeringar i nya onlinetjänster, bland annat en videoplattform.

Tokyobörsens Nikkei handlades dock upp med någorlunda besked, huvudlistan 0,3 procent upp. Här var Sony en av vinnarna efter en ökning med runt 3 procent. Samtidigt var Sydkoreabörsen Seoul upp med 0,2 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets