Astra Zeneca i allians med Eli Lilly

Astra Zeneca har ingått en allians med Eli Lilly för att utveckla och lansera kommersiellt AZD3293 mot Alzheimer.

Eli Lilly betalar upp till 500 miljoner dollar i milstolpsbetalningar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den första milstolpsbetalningen på 50 miljoner dollar väntas första halvåret nästa år.

Alla framtida kostnader och intäkter kommer att delas lika mellan parterna. AstraZeneca meddelade tidigare i år att ADZ3293 skulle tas in i registreringstester.

Astra Zeneca och Eli Lilly siktar på att snabbt ta AZD3293 in i kliniska tester i fas II/III med patienter som har Alzheimer i tidig fas.

Avtalet kräver sedvanliga godkännanden. Transaktionen väntas inte ha någon påverkan på Astra Zenecas core eps 2014.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.