Atrium Ljungbergs vd vill dubbla tillväxten

Atrium Ljungbergs vd Ingalill Berglund ser ingen hejd på köpcentertrenden. Nu vill hon dubbla fastighetsbolagets tillväxttakt.

– Många tror att vi fokuserar på handelsfastigheter, men så är det ju inte utan vi tänker stadsstruktur. Att fokusera på olika verksamheter och innehåll som skapar liv och dynamik ger bra miljöer, säger Ingalill Berglund.

Nyligen fick Atrium Ljungberg köpa tre kontorsfastigheter i Lindholmen i Göteborg, trots att bolagets bud inte var högst. Enligt Berglund var just Atriums rykte som byggare av blandade städer och miljöer en viktig faktor. Atrium Ljungberg fokuserar på landets fyra största städer, och de områden som projekteras är mer sällan A-lägen men bör ha en befintlig eller planerad infrastruktur.

 – Vi tittar oss omkring och ser var städer växer. Det finns ganska många lägen som vi skulle kunna växa i, Barkarbystaden är ett sådant område, Liljeholmen i Stockholm ett annat och Göteborg ett tredje, säger hon och fortsätter:

 – Hittills har vi haft en miljard som årligt tillväxtmål i egna projekt. Jag tror att vi kan dubblera det, men inte så mycket mer än så. Utmaningen på dagens fastighetsmarknad är att hitta objekt till rätt pris, att inte köpa för dyrt. Lindholmen i Göteborg tycker jag att vi betalade ett högt pris för, men jag tror på platsens framtida potential.

Detta är en kortversion av ”Berglunds ABC.”. Artikeln i sin helhet publiceras i senaste numret av Affärsvärlden. Prenumeranter kan också logga in och läsa hela texten här.

Av: Anders Frelin

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.