Avanzas VD ser mycket allvarligt på anmälda persondataläckan

Nätmäklaren Avanza Banks VD Rikard Josefson varnar för att det kan bli allvarliga följder efter den persondataläcka som avslöjats i bolaget.
Rikard Josefson, VD för Avanza Bank
Rikard Josefson, VD för Avanza Bank Foto: Emma-Sofia Olsson / SvD / TT / kod 71754 ** OUT DN, Dagens Industri (även arkiv) och Expressen **

”Självklart kan det bli monetära konsekvenser och jag förväntar mig att vi får redogöra i detalj för hur vi agerat och kommer att agera,” säger han till Dagens Industri.

Avanza Bank kan ha potentiellt brutit mot GDPR, Dataskyddsförordningen, och har därför självmant anmält sig till Integritetsskyddsmyndigheten. Vidare har uppgifter om kunder som ansökt om lån hos nätbanken Avanza läckt ut till Facebook, rapporterade Sveriges Radio.

”Detta är mycket allvarligt, det är därför som vi har anmält oss själva”, säger Rikard Josefson.

Avanza-aktien backar marginellt på onsdagen, men tidningen konstaterar att det är sjunde nedgångsdagen i rad

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.